Kedilerde Kulak Enfeksiyonları ve Temizliği

Lariavet | Kedilerde Kulak Enfeksiyonları ve Temizliği

Kedilerde kulak enfeksiyonları nasıl gerçekleşir ve ne gibi sorunları ortaya çıkarır? Bu sorulara cevap verirken devamında da çözümlere bakacağız.

Kedi bakımı her ne kadar zevkli ve güzel bir durum olsa da sorumluluk almak zorlayıcıdır. Zorluk olan bir diğer kısım ise sorumluluğu alan kedinin hastalanma olasılığıdır. Kedilerde her canlı gibi hasta olabilir ve birtakım sorunlar yaşayabilir.

Bu durumlar sonucunda kedi sahipleri doğru bir şekilde hareket etmelidirler ve çözüm sağlayıcı bilinçte olmalıdırlar. Sizler için tüm dikkat etmeniz gereken detayları ve çözümleri sıraladık.

Kedilerde Kulak Enfeksiyonu Nasıl Olur?

Kedilerde sağlık problemleri görüldüğünde sahiplerini derin bir endişe duygusu sarar. Fakat bilinçli olmak ve sakin bir şekilde devam etmek gerekir. Aksi takdirde yavaş ve kaygı dolu gelişen süreç, kedinizin psikolojisine de kötü bir şekilde yansır.

Kulak enfeksiyonu bu rahatsızlıkların içerisinde yer alır ve sık sık karşı karşıya kalınması ile de bilinir. Kulak yolu ile bulaşan bazı bakteri ve bazı mikroplar bulunur. Kedilere bu mikrolar kulak vasıtası ile bulaştığında iltihaba dönüşürler.

Kulak iltihabı rahatsızlığı da bu şekilde ortaya çıkar. Kedilerde sık sık rastlanabilen bir durum olan kulak iltihabı, erken teşhis edilmelidir. Aksi takdirde ciddi sorunları ortaya çıkarabilir. Erken teşhis edilmeyen kulak iltihabı kedide işitme kaybı, denge sorunları gibi problemleri ortaya çıkarabilir. Kulak iltihabı kediler için iç, orta ve dış kulak olarak 3 ayrı şekilde meydana gelebiliyor.

Kedilerde Kulak Enfeksiyonu Nasıl Geçer?

Kedinizde meydana gelen kulak iltihabı bakteriyel bir sorundur. İltihap durumunun oluşması için öncelikle kulak aracılığı ile bir bakteri ve mikrop bulaşımı söz konusu olur. Bulaşan mikrop sonucunda da enfeksiyon meydana geliyor.

Kedilerde kulak enfeksiyonları tedavisini gerçekleştirmek için evde herhangi yapılacak bir eylem yoktur. Direkt veteriner hekime gitmek ve muayene olmak gerekir. Devamında da yapılan muayeneye göre doğru teşhis konur. Antibiyotik tedavisi genellikle uygulanan çözümler arasında yer almaktadır.

Antibiyotik ilaç damla şeklinde de verilebilir ve kulağa direkt uygulanır. İlaç şeklinde de verilebilmektedir. İlacı düzenli kullanmak gerekir ve düzenli kullanım sonucunda başarılı etkiye kavuşulur.

Kedilerde Kulak Temizliği

Kedilerde kulak temizliğine önem vermek gerekir aksi takdirde kirden dolayı az işitme sorunu ile karşı karşıya kalınır. Kulak temizleme sıvısını kedinizin kulağına damlatmak gerekir. Kedinizin sakin olduğu bir zamanda damlatın ve kulağı ovalayın.

Kulağı ovalama hareketi yer alan fazla kirin dışarıya çıkmasını sağlar. Kulak temizleme için pamuklu top yardımı ile kalan sıvıyı alabilir ve kulağı temizleyebilirsiniz. Kulak temizleme çubukları bu aşamada son derece tehlikelidir ve kesinlikle kullanılmamalıdır. Tüm aşamalara bu şekilde devam edebilir ve kulak temizliğini tamamlayabilirsiniz.